+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: Direct 3d initialization error

  1. #1
    Soulwalker
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default Direct 3d initialization error

    I have just unistalled the beta and completed the new install 8.36GB download. I understand that I can not play the game till tomorrow but when I log in to my account and press play the game goes to fire up and then displays "Fatal Error Direct 3D Initialization error" the game then completley shuts down.

    Has anyone else had this issue? How big is everyone else download is it more than 8.36GB?

    Thanks.
    M

  2. #2
    Champion Absolutez's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Telara
    Posts
    524

    Default

    Open the patcher clicker on settings and change to window mode, and when you get inside the game, switch back to fullscreen.
    "Live By The Sword, Die By The Sword"

  3. #3
    Ascendant ThatTomGuy's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Seattle
    Posts
    2,306

    Default

    Quote Originally Posted by Absolutez View Post
    Open the patcher clicker on settings and change to window mode, and when you get inside the game, switch back to fullscreen.
    Um, cant get in the game yet lol

    Op, have you tried the steps in the other thread about this? Also, please post there to keep it all in one thread.

    http://forums.riftgame.com/showthrea...lization-error

  4. #4
    Champion Absolutez's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Telara
    Posts
    524

    Default

    "and when you get inside the game"
    "Live By The Sword, Die By The Sword"

  5. #5
    Ascendant ThatTomGuy's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Seattle
    Posts
    2,306

    Default

    Quote Originally Posted by Absolutez View Post
    "and when you get inside the game"
    MY bad, my appologies. Reading to fast trying to help as many as i can since im all patched and ready to go

  6. #6
    Soulwalker
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default Fixed

    I managed to fix the issue. I downloaded the latest nvidia drivers and I am now able to log in without getting the error. Its weird how I did not get this error on the beta with my old drivers

    Anyway if anyone else gets the same error update your gcard drivers.

  7. #7
    Telaran decoyninja's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    94

    Default

    bump

    patch did it to me. no driver update but I am reinstalling the driver update anyway. brb

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts