+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Had trouble running on ultra settings...

  1. #1
    Soulwalker
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default Had trouble running on ultra settings...

    Hey everyone, when I played in last week's beta event I had trouble even going above 50-60 fps in the best of situations, which is strange to me considering I haven't even had to turn down settings a tiny bit for any other game I play. Crysis, WoW, Sc2, Dragon Age Origins, Black Ops. Whatever.

    Here are my specs:

    GTX 470 GPU
    i-7 930 CPU
    6g of ram
    Windows 7

    Nothing is overclocked right now since I've never needed it, but maybe that'd help? I run WoW(might not be the best comparison, but in my opinion it has similar graphical quality) on absolute max settings at like 100+ fps everywhere, even in the biggest cluster****s. In Rift during rift invasions with 20-30 people, on medium settings I'd be 20-30 fps. Is this client side or what?

    Rift's definitely a good looking game, but definitely not enough to warrant this kind of lag. Is it just me? Even Age of Conan which I feel has better graphics my computer destroys.

  2. #2
    Plane Walker Anakha's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    447

    Default

    Lets start with the basics. Are your drivers up to date? Do not assume they are go to Nvidia and Download the latest driver.
    Last edited by Anakha; 02-11-2011 at 11:24 PM.
    CPU: AMD Phenom II x4 965 3.4 GHz RAM: 8 GB GSkill Ripjaw DDR3 1333 MOBO: Gigabyte GA-MA790GPT-UD3H Case: Cooler Master ATCS 840

    GPU: Crossfired Dual XFX ATI HD 5850 PSU: Cooler Master Silent Pro Gold 800 W modular PSU Storage: Western Digital Caviar black 1 TB x2 Raid 0

    Keyboard: Logitech G110 Mouse: Logitech G9x O.S.: Windows 7 Pro 64 bit

  3. #3
    Telaran Pherenis's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    86

    Default

    I'm more or less in the same boat as you; im chalking it up to poor coding. You could try the latest WHQL from nvidia's site and give that a go but I as well am having issues with chugging on a pair of 470s in SLI
    Phenom II X6 1090T BE: Overclocked to 4.0ghz (Awaiting Zambezi)
    8GB DDR2 1066
    PNY GTX 470 SLi (240 GT PhysX)

    http://wolvesofwar.org/

  4. #4
    Rift Disciple Jubes's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    SCOTLAND
    Posts
    114

    Default

    Heya Pherenis

    Long time no see.

    Didn't know WoW was making a presence in Rift..

    Jubes (Fallen Earth )

  5. #5
    Telaran Pherenis's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    86

    Default

    Quote Originally Posted by Jubes View Post
    Heya Pherenis

    Long time no see.

    Didn't know WoW was making a presence in Rift..

    Jubes (Fallen Earth )
    Ya we're here and there it seems; seems FOE has made their way here as well
    Phenom II X6 1090T BE: Overclocked to 4.0ghz (Awaiting Zambezi)
    8GB DDR2 1066
    PNY GTX 470 SLi (240 GT PhysX)

    http://wolvesofwar.org/

  6. #6
    Plane Touched
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Lake Stevens, WA
    Posts
    296

    Default

    Just wait until Headstart when they have removed the beta debugging code to really see what you can do.

  7. #7
    Soulwalker
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default

    Thanks for the replies so far, glad to see it's not just me. My driver's actually hadn't been updated since July, so thanks for reminding me. That's done, so we'll see if it helps at all in open beta.

    Also, since it's been mentioned, when does the head start begin? And it's only for those who pre-order, correct?

  8. #8
    Rift Disciple Jubes's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    SCOTLAND
    Posts
    114

    Default

    Quote Originally Posted by Pherenis View Post
    Ya we're here and there it seems; seems FOE has made their way here as well
    Yup

    .... And u guys are guardian and FoE is defiant....lol

    Same server at launch?

    J

  9. #9
    Telaran Pherenis's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    86

    Default

    Quote Originally Posted by Jubes View Post
    Yup

    .... And u guys are guardian and FoE is defiant....lol

    Same server at launch?

    J
    Trying.... to avoid that. Not looking to stir the pot just yet
    Last edited by Pherenis; 02-11-2011 at 11:45 PM.
    Phenom II X6 1090T BE: Overclocked to 4.0ghz (Awaiting Zambezi)
    8GB DDR2 1066
    PNY GTX 470 SLi (240 GT PhysX)

    http://wolvesofwar.org/

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts