+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

  Click here to go to the first Rift Team post in this thread.   Thread: Glyph NOT working at all

  1. #1
    Rift Disciple
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    111

    Unhappy Glyph NOT working at all

    Ive been playing RIFT via Steam since just about Day 1......A few days ago I went to play and Glyph would not fully load after hitting play in Steam. The icon shows on the Taskbar but never loads. Task Manager has Glyph and Glyph Error Handler in the processes.

    I had to uninstall Glyph and place it on the desktop and launch Rift via Glyph instead of Steam.

    Please fix, I would like my play time tracking and Steam perks back
    4/4 ROF 4/5 MS 1/3 TF

  2.   Click here to go to the next Rift Team post in this thread.   #2
    Community Manager Fasti's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2,134

    Default

    Can you do me a favor and restart your PC for me?

    Once it restarts, try these troubleshooting steps in Steam to see if that gets you up and running.

    Thanks!

  3. #3
    Rift Disciple
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    111

    Unhappy nope :(

    It did not work nothing changed. I completely removed glyph then did another verification and it reinstalled glypth....but same thing happened. I reran the verification and it said all files were fine. BTW cute dog

    Processor Information:
    Vendor: GenuineIntel
    CPU Family: 0x6
    CPU Model: 0x2d
    CPU Stepping: 0x7
    CPU Type: 0x0
    Speed: 3201 Mhz
    12 logical processors
    6 physical processors
    HyperThreading: Supported
    FCMOV: Supported
    SSE2: Supported
    SSE3: Supported
    SSSE3: Supported
    SSE4a: Unsupported
    SSE41: Supported
    SSE42: Supported

    Network Information:
    Network Speed:

    Operating System Version:
    Windows 7 (64 bit)
    NTFS: Supported
    Crypto Provider Codes: Supported 311 0x0 0x0 0x0

    Video Card:

    DirectX Driver Name: aticfx32.dll
    Driver Version: 7.1.542.0
    DirectX Driver Version: 8.17.10.1333
    Driver Date: 22 May 2006
    OpenGL Version: 4.4
    Desktop Color Depth: 32 bits per pixel
    Monitor Refresh Rate: 60 Hz
    DirectX Card: AMD Radeon HD 7900 Series
    VendorID: 0x1002
    DeviceID: 0x6798
    Number of Monitors: 1
    Number of Logical Video Cards: 1
    No SLI or Crossfire Detected
    Primary Display Resolution: 1920 x 1080
    Desktop Resolution: 1920 x 1080
    Primary Display Size: 26.65" x 15.00" (30.55" diag)
    67.7cm x 38.1cm (77.6cm diag)
    Primary Bus Type Not Detected
    Primary VRAM: 165 MB
    Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x

    Sound card:
    Audio device: 1 - S23B550 (AMD High Definitio

    Memory:
    RAM: 16360 Mb
    Last edited by Guardianoftruth; 05-02-2015 at 01:54 PM.
    4/4 ROF 4/5 MS 1/3 TF

  4. #4
    Shadowlander
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    40

    Default

    Same problem, except i play with the official launcher. It works for days .. (years) and now it refuse to load !
    Uninstall and reinstall don't solve the problem !!
    Btw is there a thing to do to bypass this stupid launcher ?

    Update : i can't play with the official launcher but via steam that works (for how long ?)
    Last edited by Khamus; 05-03-2015 at 01:24 AM.
    Orance@brisesol

  5.   This is the last Rift Team post in this thread.   #5
    Community Manager Fasti's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2,134

    Default

    Hi there. Can you check for a graphics driver update?

    If there is one available for your card, that may help quite a bit.

  6. #6
    Soulwalker
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1

    Default Glyph not completing installation

    Good day,

    Having glyph issues. Have updated video driver. When I try to reinstall glyph it gets to the installing screen and stops before completing. Please assist. Thanks.

  7. #7
    Soulwalker
    Join Date
    May 2015
    Posts
    12

    Default

    I hang out on the NVIDIA forum. I can tell you that if you are using the 350.12 series driver and software, run DDU and install the 347.88

    The latest drivers / software have issues, this may or may not be linked to them, but no reason to be on the 350.12 drivers.

    ---------------------------

    I can also tell you that presently, there is an issue with the NA servers for login / character selection. I can get on EUROPE, but when I go to NA, it stops under 10% loading screen and sits there....That is why I am on the Forum right now.

    This might be connected to the issue you are having with INSTALL, do not make any MAJOR changes until this is taken care of.

    Stops at 123: Selection Authentication Accepted.
    .
    Last edited by Greybear1n1; 05-03-2015 at 06:38 AM.

  8. #8
    Shadowlander
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    36

    Default

    Having sort of the same issue.

    Glyph isn't opening at all and when it does it just freezes immediately. Was the same issue I had 2 weeks ago after the update.

    After uninstalling and re-installing the game 3 times it finally worked but I don't want to have to go through this process every single week.

    If it starts working for me i'll post.

    My graphics drivers are updated, computer updates are all up to date.

  9. #9
    Plane Touched Axaze's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    262

    Default

    Same issue......freezes at 20% goes black......
    AXAZE 70/R100 Clerc
    XITH 70/R100 Warrior
    REVELER 70/R100 Rog
    ZAXA 70/R100 finger waggler

  10. #10
    Soulwalker
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11

    Default

    Well at least im not the only one.. stuck at 13% loading stops at 123: Selection Authentication Accepted. I guess something is borked with the login servers....

  11. #11
    Shadowlander clamknuckels's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    47

    Default

    glyph has no loading % countdown you must be confused with the RIFT loader

  12. #12
    Plane Touched Axaze's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    262

    Default

    Update :

    was stuck at 20% then started to DL new game files via STEAM instead of Glyph. Just as DL ended was able to log on via glyph, but showed no characters at char select and when clicked on shard Wolfsbane said it was down.....a few minutes later was able to log on select char and play....

    So seems good now.
    AXAZE 70/R100 Clerc
    XITH 70/R100 Warrior
    REVELER 70/R100 Rog
    ZAXA 70/R100 finger waggler

  13. #13
    Telaran syldon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    69

    Default

    I am having the same issues. Running a network view of shows the glyph checking for updates but wont connect to anywhere for account verification.

    I really don't think this is anything to do with gfx cards. however, all posts that mention gfx cards mention NVidia. So does anyone without a NVidia card have this issue ?

    I am using twin titan X in SLI along with a 970 for PhysX on windows 8.1 64 bit. I do not use steam for rift. I have a dxdiag text file but don't know where to post it to. Please respond if it will be of any help.

    I had NVidia driver 350.1x installed and it worked fine a few days back. This issue appeared without any driver updates being installed.

    I have since done a clean install and reset to 347.x and found no change glyph still does not work.

    I did the same as uriem and had to reinstall rift in total to get it to run last week. sorry I'm not prepared to go down that one again. I did a glyph reinstall and it still does not work.

    The problem seems to be server verification. Glyph uses such little gfx that it was highly unlikely this was going to be the issue.

    The problems recorded for steam were based around videos crashing out. I do not think glyph shows any videos, I cannot log into to glyph to see anymore :P.

    I will keep looking for a fix and post if I find one.

  14. #14
    Telaran syldon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    69

    Default

    this is purely down to glyph not being able to talk to the server. I have tried many times to reinstall glyph and it wont finish the installation. It freezes at 100% without stating it is completed.

    glyph files install and are usable but they are not registering in the windows registery. Even though the glyph programme does not install. It also does not uninstall and there is no record of it installing in the windows installed programmes list.

    If I run glyph from the exe file GlyphClient.exe, it loads the login screen with no issues. But it is unable to accept an entry as no matter what information I try to log in with - it just freezes up.

    Is there a lock out system where if my password is unrecognised then glyph is locked for a period of time. If so how long, or what else should I be doing to get glyph to work?

  15. #15
    Telaran syldon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    69

    Default

    finally got it working.

    the answers are here for anyone else with this issue

    https://support.trionworlds.com/hc/e...roubleshooting

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts