+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: Initial Loading Screen-Background and that's it..!!???

  1. #1
    Soulwalker
    Join Date
    May 2011
    Posts
    12

    Default Initial Loading Screen-Background and that's it..!!???

    Hey I'm just coming back to rift for the free weekend, had an acct previously when the game initially launched (using same acct). After enter my login credentials and hit enter when the game begins to load all I see is the background of some kind of throne room, but that's it, nothing else loads. Help and thanks

  2. #2
    Soulwalker
    Join Date
    May 2011
    Posts
    12

    Default

    hey just an update, I tried uninstalling and reinstalling the client. It worked fine the first time but now it's going back to the same thing.

    Once I login in i get a bunch of crazy horizontal lines and flashes on the screen that move up or down then a partial character selection screen where only the character shows against the background (throne room). If i hit enter I will log into the game but no controls or abilities are available, just the character and the world. I can't even use hotkeys.

    Was hoping to use this free week to see if I wanted to resubscribe heh, I hope there is a resolution before it's over. Thanks again tech team or community for any advice you can offer.

  3. #3
    Ascendant Rounded's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2,421

    Default

    This sounds like either a faulty graphics card, old drivers or just too old of a machine. Please post your specs and driver versions.

  4. #4
    Ascendant Pixel Monkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,231

    Default

    alt tab / alt enter
    usually works

    if you have the old client still in there with old addons, you might want to get rid of them and see if it helps
    who took my names!

  5. #5
    Soulwalker Futumpsh's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6

    Default

    I have the exact same issue. I did a clean install and I was able to log in and play while the download was going but once it finished and I logged out, I went back to blank character load screen.

    GTX-570M with driver 314.22

  6. #6
    Soulwalker
    Join Date
    May 2011
    Posts
    12

    Default

    OS-Win7, version 6.17601
    Processor-intel core i7-2600k
    Ram-16 GB
    Graphics card- Nvidia GeForce GTX 590 310.90

    am i missing anything? ty for the commentary.

    I tried the alt/tab alt/enter thing, didn't work but ty for suggestion, ah well. Free week is about over /sigh
    Last edited by Llorien; 03-30-2013 at 11:23 PM.

  7. #7
    Soulwalker Futumpsh's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6

    Default

    I put in a ticket and after a little run-around, I got someone who knew exactly what was wrong. I just had to update DirectX. I didn't think to check that since the launcher usually lets you know if your DirectX is out of date. Anyway, quick download and install and now I'm up and running. I hope that works for you as well.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts